cb7f3af079867ab685842a9cc4635dbf_L

Doliu în lumea filmului din Rusia: Marele actor Oleg Tabakov s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani

Renumitul actor rus Oleg Tabakov, cunoscut pentru rolurile sale din filmele sovietice, a decedat luni, 12 martie. Artistul avea 82 de ani. Vestea tristă a fost anunţată de Teatrul de Artă din Moscova, al cărui director artistic Tabakov a fost.

„Oleg Pavlovici Tabakov a murit luni, la spital, în urma unei îndelungate şi grave boli”, au precizat reprezentanții teatrului pentru agenţiei de presă TASS.

La 27 noiembrie 2017, artistul a fost internat la spital, fiind diagnosticat cu septicemie. În decembrie, starea acestuia s-a agravat considerabil.

Oleg Tabakov s-a născut la 17 august 1935, în Saratov, în sud-vestul Rusiei. A debutat în film, în 1957. Acesta a jucat roluri în mai multe pelicule cult sovietice precum ar fi ‘„Şaptesprezece momente de primăvară’” (1973) şi „Moscova nu crede în lacrimi” (1979), care a câştigat, la rândul său, în 1981, Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin.

După ce a condus, în perioada anilor 1971 – 1976 Teatrul Sovremennik, el pune bazele unui „teatru-studio”’, Tabakerka, dedicat tinerilor actori care doreau să deprindă tehnica sa de actorie.

Din 2004 a preluat conducerea artistică a Teatrului de Artă din Moscova. În 2009, a înfiinţat o nouă şcoală de artă dramatică.

Oleg Tabakov era tată a patru copii din două căsătorii. Acesta a primit titlul de „Artist al poporului din URSS” – cea mai înaltă distincţie în domeniul culturii.

Foto: kp.ru

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green