vinul-nou-face-victime-fara-sa-fie-baut-o-femeie-si-un-barbat-au-fost-gasiti-morti-in-pivnita-1444198015

Două femei din Cahul și-au găsit sfârșitul în beci, iar un bărbat a ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu dioxid de carbon în urma fermentării vinului

Două persoane au decedat, iar alta a juns la spital în stare gravă, după ce s-au intoxicat cu dioxid de carbon în urma fermentării vinului. Cazul a vut loc în după-amiaza zilei de ieri, în satul Pelinei, raionul Cahul.

Echipajul medical, venit la fața locului, a preluat și transportat la spital pentru îngrijiri medicale un bărbat de 49 de ani, care s-a dovedit a fi stăpânul locuinței, unde a avut loc tragedia. Alte două femei, de 36 și 45 de ani, și-au pierdut viața.

În acest caz, intervenția salvatorilor nu a fost necesară, alte circumstanțe urmând să fie investigate de către organele de drept.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență roagă cetățenii să fie foarte prudenți în perioada fermentării vinului. Nu este recomandată aflarea pe perioade lungi în beciurile unde există recipiente cu vin în proces de fermentare, mai ales dacă beciurile nu sunt dotate cu sisteme de ventilare. Drept acțiuni de verificare a nivelului de concentrație cu vapori periculoși, atunci când mergeți în beci, e recomandat să aprindeți o lumânare. Astfel poate fi verificat nivelul de oxigen, în dependență de durata de ardere a lumânării.

Mai mult, este recomandat ca procesul de fermentare să fie făcut în încăperi deschise sau cu ventilare, iar atunci când presupunem că în beci există persoane care necesită ajutor, este recomandat să fie chemate echipe speciale pentru ajutor calificat.

Imagine simbol: unimedia.info

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green