img

Două terenuri de minifotbal, inaugurate la Telecentru și Botanica

Două terenuri de minifotbal, nou-amenajate, au fost inauguate pe str. Academiei 9/1 și din bd. Cuza-Vodă, 45/2 din capitală.  Terenurile sunt amplasate în preajma blocurilor de locuinţe din cartierul Telecentru și sectorul Botanica și au fost reabilitate pin intermediul Proiectului municipal de amenajare a terenurilor sportive, pentru anul 2019.

Alte 3 obiective de acest fel urmează să fie deschise pentru cetățeni săptămâna viitoare, în sectoarele Botanica și Ciocana. Lucrările pentru reabilitarea obiectivelor au început în octombrie, anul trecut. Costul lucrărilor pentru amenajarea a 5 terenuri de sport este de 4, 1 milioane de lei, surse prevăzute în bugetul municipal.

Adresele pentru reabilitarea terenurilor de fotbal: bd. Mircea cel Bătrân 58, bd. Mircea cel Bătrân 22/1, bd. Cuza-Vodă 45/2, str. Academiei 9/1 și str. Miron Costin 10 au fost selectate de Consiliul municipal Chișinău, fiind decis ca modernizarea să înceapă de la obiectivele aflate în stare deplorabilă.

Primarul de Chișinău a precizat că noile spații pentru sport vor putea fi utilizate de toți locuitorii blocurilor din preajmă, pentru întremarea sănătății, precum și pentru socializarea între vecini, prin intermediul sportului. De asemenea, pe durata vacanței de vară, aici se vor juca copii de la centrele comunitare din oraș.

Ruslan Codreanu a menționat că Primăria va face solicitări către Consiliul municipal Chișinău pentru a aloca surse financiare în scopul renovării a altor terenuri de acest fel pe parcursul anului viitor. „Ne propunem ca în cât mai multe cartiere rezidențiale să avem terenuri pentru sport și nu doar blocuri noi pe spațiile publice”, a subliniat Primarul general interimar.

Terenurile reabilitate sunt finisate cu gazon artificial multisport sau suprafață moale solidă; au împrejmuire perimetrală a terenului cu stâlpi metalici și panouri de gard zincat, precum și instalații de iluminat nocturn.

Acestea sunt prevăzute pentru minifotbal și baschet, dar pot fi utilizate și pentru jocul de volei, la amplasarea unei plase. În curțile de bloc din capitală sunt circa 100 de terenuri de sport. Majoritatea dintre acestea necesită reparații.

Foto: chisinau.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green