traficanti-botosaneni-de-persoane-cu-avere-obtinuta-din-exploatarea-sexuala-in-fata-unei-sentinte-definitive-IE9

Două tinere, salvate de la exploatare sexuală! Fetele au fost traficate în Grecia de către o moldoveancă de 23 de ani – (VIDEO)

Polițiștii de frontieră au identificat două tinere din familii social-vulnerabile care au fost recrutate și, ulterior, traficate în Grecia cu scop de a presta servicii sexuale. Persoana bănuită de trafic de ființe umane este o conațională de 23 de ani care în complicitate cu mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova, Greciei și Bulgariei au organizat „sejurul” fetelor la Atena, unde acestea au ajuns să fie exploatate sexual.

Pe parcursul anilor 2017 și 2018, ofițerii de investigații și cei de la urmărire penală din cadrul Poliției de Frontieră, sub coordonarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, au monitorizat și analizat activitatea ilegală a bănuitei. În rezultat au fost identificate două victime, cetățene a Republicii Moldova de 19 și, respectiv, de 26 de ani, ambele locuitoare ale raioanelor din estul țării.

Conform planului infracțional, suspecta de trafic de ființe umane identifica tinere din familii nevoiașe, le promitea un post de lucru peste hotare bine plătit și le asigura transportul până la destinație. Ajunse în Grecia, orașul Atena, fetele erau asigurate cu chirie, unde și prestau ulterior servicii sexuale comerciale. Din declarațiile acestora s-a aflat că tinerele intrețineau relații sexuale cu până la 30 de bărbați pe zi, iar plata pentru un client era de 10 euro, din care îi revenea doar o jumătate.

Având informații concrete pe caz, acum două săptămâni polițiștii de frontieră au oprit la ieșirea din mun. Chișinău un autocar de rută internațională, fiind depistate tinerele care aveau planificată ”călătoria” în Grecia pentru aceleași scopuri de prestare a serviciilor sexuale comerciale. Mai târziu, în data de 24 ianuarie curent, a fost reținută și suspecta de trafic de ființe umane.

Angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor pe faptul săvârșirii infracțiunii de trafic de ființe umane. Suspecta este cercetată în arest la domiciliu, iar dacă vinovăția îi va fi demonstrată, aceasta riscă închisoare de la 7 la 15 ani.


Foto/Video: border.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green