foto-4

Două tone de fructe, păstrate în condiții insalubre, ridicate de polițiști din Piaţa Centrală

Polițiștii au efectuat ieri verificări la Piața Centrală din Chișinău în baza plângerilor parvenite din partea cetățenilor, cu privire la comercializarea fructelor în condiții insalubre.

În urma controlului, de către forțele de ordine au fost depistate mai multe încălcări în segmentul comercializării produselor de origine vegetală și anume citrice în asortiment. Astfel, la 8 tarabe au fost depistate fructe ce erau comercializate illegal în lipsa actelor de proveniență și în condiții insalubre. De către forțele de ordine au fost ridicate citrice în asortiment în cantitate de 1.980 kg, fructe uscate 30 kg, în sumă totală de 110 mii lei.

În privința vânzătorilor au fost întocmite procese contravenționale pentru achiziţionarea, păstrarea, transportul  şi comercializarea ilegală a valorilor materiale, fiindu-le aplicate amenzi în mărime de 4.500 lei.

Poliția capitalei solicită și recomandă cetățenilor să procure produse doar din magazinele autorizate, iar astfel de cazuri sesizate să le declare imediat la serviciul 902/112.

Foto: politiacapitalei.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green