1

Droguri în valoare de 200 de mii de lei, depistate de polițiști

Ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu cei de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Râșcani, sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău, oficiului Râșcani,  au destructurat activitatea ilicită a unui grup de persoane, specializat în contrabandă și circulația ilegală a drogurilor sintetice și pastile cu efect psihotrop de tip „Subutex”.

Drogurile erau transportate în Republica Moldova prin intermediul unor companii de transport din Portugalia și Franța, cu activitate de transport de călători și colete.

În rezultatul documentării activității criminale, polițiștii au stabilit membrii grupării, nouă persoane, printre care trei  femei, cu vârsta cuprinsă între 19 și 40 de ani, locuitori ai municipiului Chișinău.

În vederea realizării acțiunilor infracționale, doi dintre suspecți, aflându-se în locurile de detenție, ispășindu-și pedeapsa pentru infracțiuni de furt și droguri, au creat o schemă și au racolat curieri în activitatea criminală pentru transportarea drogurilor, cu scopul comercializării acestora consumatorilor, precum și transmiterea lor în penitenciarele din țară.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, polițiștii au depistat și confiscat aproximativ 200 pastile psihotrope de tip Subutex, mai multe doze de etnobotanice, mijloace bănești, telefoane mobile, cântar la scară mică, precum și alte obiecte destinate producerii și ambalării drogurilor, care vor servi ca probe la incriminarea faptelor criminale.

Valoarea totală a drogurilor se estimează la aproximativ 200 000 lei, o pastilă   fiind comercializată consumatorilor finali cu prețul de la 600 la 1000 de lei.

În acest caz, polițiștii au reținut cinci persoane, alte două se află în instituțiile penitenciare, iar două  se cercetează în stare de libertate.

Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, suspecții riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green