collage-13

Echipa care a realizat filmul „Istoria Moldovei” a fost decorată de președintele Igor Dodon

Președintele Igor Dodon a conferit înalte distincții de stat echipei care a realizat filmului documentar din trei episoade „Istoria Moldovei”.

Astfel, pentru succese în activitatea de creație, contribuție la realizarea filmului documentar „Istoria Moldovei” și înaltă măiestrie profesională, șeful statului l-a decorat cu Medalia „Meritul Civic” pe Eugeniu Dedcov, director de imagine și pe  Ilie Gorincioi (Elias Tadeus), compozitor, producător muzical. De asemenea, președintele a conferit titlul onorific „Om Emerit” Nataliei Anisimov, regizor, producător.

Șeful statului a menționat că, în premieră, în Republica Moldova a fost realizat un film în care să fie redată adevărata istorie a poporului nostru și toate evenimentele prin care a trecut neamul moldovenesc din cele mai vechi timpuri pînă în prezent: „Sunt mândru că am venit cu o asemenea inițiativă și ne-a reușit să elaborăm acest film valoros care este un tezaur pentru toți cetățenii, inclusiv, pentru generațiile viitoare. Mulțumesc echipei pentru receptivitate și munca depusă!”.

De asemenea, Igor Dodon a participat la lansarea celui de-al treilea episod al documentarului istoric „Istoria Moldovei”, realizat sub egida președintelui Republicii Moldova, care a avut loc azi.

Episodul trei reflectă una dintre cele mai complicate și dramatice perioade din istoria țării noastre – anii 1812-1991. De la Tratatul de Pace de la București până la Declarația de Independență a Republicii Moldova.

Foto: tv8.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green