img_6432

Echipament și inventar sportiv modern pentru Școala Sportivă Specializată de box, luptă liberă și kickboxing

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a transmis seturi de echipament și inventar sportiv modern Școlii Sportive Specializate de box, luptă liberă și kickboxing.

„Dezvoltarea școlilor sportive este o condiție indispensabilă pentru obținerea performanțelor în acest domeniu, pentru că ,,drumul” spre marile victorii începe anume din aceste instituții de învățământ. Iată de ce, îmbunătățirea calității educației sportive, crearea condițiilor optime pentru desfășurarea antrenamentelor și, nu în ultimul rând, atragerea copiilor și tinerilor în practicarea sistematică a sportului reprezintă priorități ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării”, a afirmat secretarul de stat, Radu Rebeja.

Seturile de echipament și inventar sportiv destinate Școlii Sportive Specializate de box, luptă liberă și kickboxing constau din: makiwara, balansoare, mingi medicinale din cauciuc, haltere mici, funii cu amortizator „Speed-cord”, sisteme de tip TRX etc. Pentru procurarea acestora, din bugetul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a fost alocată suma de 90.000 de lei.

Școala Sportivă Specializată de box, luptă liberă și kickboxing este o instituţie de învăţământ extraşcolar, în cadrul căreia activează trei secții: box, kickboxing și luptă liberă. În prezent, școala este frecventată de către cca 220 de copii.

Foto: mecc.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green