11

Echipele de patrulare și reacționare operativă au fost dotate cu camere de corp

Angajații echipelor de patrulare și reacționare operativă din cadrul Direcției de poliție a mun. Chișinău au fost dotați cu camere de corp. Pentru că activitatea pe care o desfășoară are tangență cu cele mai periculoase și inopinate cazuri, polițiștii  își vor fixa acțiunile.

Tehnica a fost transmisă conducerii Direcției de către șeful Inspectoratului General al Poliției, general-maior de justiție Vadim Cojocaru, care a precizat că prin dotarea polițiștilor cu această tehnică se urmărește realizarea unui serviciu al poliţiei profesionist, eficient, care să exercite atribuţiile sale în interesul cetăţeanului şi al comunităţii, asigurând respectarea legii, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, precum şi protecţia juridică şi socială a angajaţilor Poliţiei.

După testarea sistemului de supraveghere video portabil, va avea loc  instruirea polițiștilor și implementarea programului.

Body camerele au fost procurate în cadrul Programului de Suport Bugetar pentru Reforma Poliției,  susținut de Uniunea Europeană.

foto: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green