prison-generic-photo-e1509707555585-1

Escrocherie de după gratii! Cum un deținut din Bălți a convins prin telefon o tânără să-i dea zeci de mii de lei

Un deţinut al Penitenciarului din Bălţi a fost condamnat pentru escrocherie în proporţii considerabile, infracțiune pe care acesta a comis-o în timp ce se afla după gratii.

Potrivit procurorilor, în iunie 2016, ispăşindu-şi pedeapsa pentru o infracţiune similară, deţinutul a făcut cunoştinţă cu o tânără prin telefon. În continuare, prin înşelăciune şi abuz de încredere, inculpatul i-a comunicat victimei că are nevoie de bani pentru a se elibera înainte de termen din detenţie.

Astfel, cunoscând că tatăl victimei are aparataj muzical, inculpatul a convins tânăra să-i împrumute instrumentele în valoare de 44 de mii lei, acestea fiind ulterior preluate de o persoană terţă. După ce a înţeles că a fost deposedată de bunuri, tânăra a anunţat oamenii legii.

Fiind audiat de procurori, deţinutul, în vârstă de 21 de ani şi-a recunoscut pe deplin vinovăţia. Prin sentinţa Judecătoriei Drochia, sediul Glodeni, acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare, iar pedeapsa definitivă fiindu-i stabilită de 6 ani.

Prin aceeaşi sentinţă s-a dispus încasarea de la inculpat în folosul părţii vătămate a sumei prejudiciului material cauzat prin infracţiune.

Foto: rtr.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green