123-6

Ex-deputatul Chiril Lucinschi, condamnat la cinci ani şi şase luni de închisoare

Ex-deputatul PLDM, Chiril Lucinschi, a fost condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare în penitenciar de tip semi-închis. Sentinţa a fost pronunţată cu puţin timp în urmă de Judecătoria Buiucani. 

Politicianul a fost recunoscut culpabil în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. Potrivit procurorilor, el ar fi spălat aproximativ 440 de mii de dolari şi 220 de mii de euro.

Chiril Lucinschi respinge în continuare acuzaţiile şi susține că sentinţa i-a fost „scrisă în altă parte decât la judecătorie”, având legătură cu activitatea sa politică.

„Am zis și data trecută că sentința a fost scrisă din timp Eu consider sentința ilegală. Noi am prezentat probe. Ceea ce se spune în rechizitoriu a fost dezbătut de specialiști în domeniu. Este un dosar fabricat anume pentru activitatea mea politică. Vom proba nevinovăția în altă instanță. Va fi o sentință definitivă la Curtea de Apel. Am recăpătat libertate în mișcare pe teritoriul Republicii Moldova. Nici pentru arest preventiv nu au fost probe. O să vedem deja la Curtea de Apel”, a menționat fiul ex-președintelui Republicii Moldova.

Precizăm că după pronunţarea sentinţei, Lucinschi a fost eliberat din arest la domiciliu şi plasat sub control judiciar. Măsura va fi aplicată până la pronunţarea sentinţei definitive în dosarul său. În acest timp, politicianul nu are dreptul să părăsească țara.


Foto/Video: tv8.md/realitatealive.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green