foto-_mg_1159

Executivul a aprobat Programul de dezvoltare a controlului financiar public intern pentru anii 2018-2020

În scopul consolidării gestionării finanţelor publice pe baza principiilor bunei guvernări, Executivul a aprobat Programul de dezvoltare a controlului financiar public intern pentru anii 2018-2020 și Planul de acțiuni pentru implementarea acestuia.

Prin implementarea acestor documente, Guvernul urmărește eficientizarea administraţiei publice, diminuarea birocrației, minimizarea riscurilor de corupție, oferirea serviciilor de calitate pentru cetăţeni și mediul de afaceri.

Conceptul de control financiar public intern prevede sporirea răspunderii manageriale și se axează pe trei piloni: management financiar şi control, audit intern, unitate centrală de armonizare.

Activitățile în cadrul noului Program vor fi direcționate spre crearea precondițiilor pentru consolidarea răspunderii manageriale. De asemenea, vor fi asigurate platforme de implementare a controlului financiar public intern în cadrul ministerelor și a unor autorități publice centrale.

Un proiect Twinning finanţat de Uniunea Europeană și Ministerul Finanțelor din Olandei va acorda suport în implementarea acestui Program.

Foto: gov.md

Răspândește știrea!

3 Comentarii

 1. Spencer at |

  Reformele odată inițiate trebuie să continue, astfel încât de parcă ar scutura toate domeniile pentru o mai bună funcționare a sistemului. Personal salut acest fapt.

  Reply
 2. Valeriu at |

  Pina moldovenii isi vor schimba oleaca mentalitatea si vor deveni mai corecti si mai integri, este nevoie de controale si monitorizari.

  Reply
 3. Ionela at |

  Poate asa se va securiza si mai mult banii publici incit sa se evite schemele APL-urilor de a sustrage mijloace din bugetele locale pentru uz personal.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green