img2556_1810110

Experții Comisiei de la Veneția, în vizită la CEC! Autoritatea electorală a prezentat direcțiile de activitate pentru buna desfășurare a următoarelor alegeri

Conducerea Comisiei Electorale Centrale și a Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) au avut o întrevedere cu delegația comună a Comisiei de la Veneția și OSCE/ODIHR, aflată, la Chișinău, într-o vizită de evaluare.

Conducerea CEC a mulțumit experților pentru interesul manifestat față de organizarea și desfășurarea alegerilor în Republica Moldova, precum și deschiderea acestora, prin oferirea suportului necesar la dezvoltarea procesului democratic în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, CEC s-a pronunțat cu privire la cele 4 direcții de activitate pentru buna organizare și desfășurare a următoarelor alegeri parlamentare ordinare din 2018: activitatea de reinginerie a componentelor Sistemului Informațional Automatizat de Stat „Alegeri”, elaborarea și ajustarea/completarea cadrului normativ intern ce vizează procedurile electorale, campania de informare și educație civică preelectorală și electorală a alegătorilor și instruirea tuturor actorilor electorali.

„CEC rămîne a fi o instituție deschisă și transparentă, gata să depună toate eforturile necesare pentru îmbunătățirea procesului și legislației electorale, în conformitate cu principiile și standardele internaționale și cele mai bune practici în domeniu”, a asicurat conducerea autorității electorale.

Foto: cec.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green