foto-_m3_1907

„Expovin Moldova 2018”, la Chișinău! Evenimentul a reunit peste 90 de vinificatori din 12 țări

Premierul Pavel Filip a vizitat Expoziția internațională specializată de vinuri „Expovin Moldova 2018”. Evenimentul a reunit peste 90 de vinificatori din Republica Moldova, România, Ucraina, Georgia, Belarus, Azerbaidjan, Cehia, Slovacia, Ungaria, Italia, Spania și Canada.

Pavel Filip le-a urat mult succes participanților la expoziție, subliniind că domeniul viticulturii și al vinificației este unul strategic pentru Republica Moldova. În context, premierul a menționat că astfel de evenimente reprezintă o metodă eficientă de promovare a vinurilor moldovenești pe plan internațional, dar și o posibilitate de preluare a celor mai bune practici în domeniu.

„Expovin Moldova 2018” reprezintă o platformă internațională a producătorilor de vin, unde sunt expuse vinuri, echipamente, materiale și tehnologii folosite în industria vinului. Astfel, este asigurată o cooperare eficientă a specialiștilor din industria vinului.

Evenimentul s-a desfășurat la Chișinău, în perioada 21-23 februarie. În cadrul expoziției a fost organizat și un concurs de degustare a vinului, la care au fost expuse peste 400 de probe de vin din 12 țări.

Foto: gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green