gettyimages-874990472

Facebook va reformula regulamentul privind nudurile artistice publicate pe reațea după ultimul scandal cu un tablou al lui Picasso

Compania Facebook va reformula regulamentul privind imaginile cu nuduri artistice publicate pe reţeaua de socializare online, scrie Mediafax, care citează declaraţia unui oficial al unui muzeu din Montreal cenzurat la începutul lunii august.

Facebook a fost criticată recent după ce a eliminat o reclamă a Muzeului de Arte Frumoase din Montreal, care includea un nud realizat de Pablo Picasso.

Purtătorul de cuvânt al muzeului, Pascale Chasse, a spus că reclama a fost blocată pentru că includea imaginea unui tablou de Picasso intitulat „Femmes a la toilette”. Între timp, reclama originală a fost republicată online şi că Facebook a promis că îşi va reformula regulile privind nudurile artistice.

Facebook este criticată regulat pentru conţinuturile pe care le autorizează sau nu pentru difuzare. Anterior, printre imaginile artistice pe care le-a cenzurat s-au numărat una cu tabloul „La Liberté guidant le peuple” (1830), de Eugène Delacroix, reprezentând o femeie cu sânii goi fluturând un steag francez, şi una cu celebrul tablou de Gustave Courbet „L’origine du Monde”, ce ilustrează părţile intime ale unei femei.

Foto: TechCrunch

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green