0254e115eab15502911d475e0e1f5ba8_XL

Familiile cu venituri mici din capitală au depus până la 31 decembrie circa 28 de mii de cereri pentru compensarea facturilor la căldură

Până la data de 31 decembrie 2017 au fost depuse circa 28 de mii de cereri pentru compensații la plata agentului termic, pe durata sezonului de încălzire 2017-2018. Peste 25.500 de beneficiari și-au reconfirmat solicitările, iar 23.44 de familii au depus dosare noi.

E de menționat că de facilități la plata facturi pentru agentul termic beneficiază familiile cu venituri mici din municipiul Chișinău a căror venit mediul global pe ultimele 12 luni nu depășește suma de 3.000 de lei per persoană.

Cetățenii care au primit compensații din partea Primăriei Chișinău în sezonul termic anterior vor depune cereri de reconfirmare prin care declară că veniturile lunare ale familiei nu au crescut și, respectiv, componența familiei a rămas aceeași.

Solicitări pentru ajutoare pot face şi alte familii din Chișinău și din suburbii, cu venituri mici, care n-au beneficiat anterior de compensaţii, dar care au un venit global de până la 3.000 lei lunar. Valoarea ajutorului la plata agentului termic este de 40% din costul facturii pentru încălzire.

Cererile pentru compensații sunt depuse la următoarele subdiviziuni:

 • Întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ (ÎMGFL) nr. 1 – 23, pentru cetăţenii care locuiesc în sectoarele Botanica, Centru, Râşcani şi Buiucani;
 • Pretura sectorului Ciocana, prin intermediul gestionarilor fondului locativ, de la cetăţenii care locuiesc în sectorul respectiv;
 • Primăriile localităților suburbane pentru locuitorii din orașele, comunele și satele din componența municipiului Chișinău.

E de menționat că familiile sărace, de rând cu solicitarea de ajutor la plata agentului termic beneficiază, de asemenea, de compensarea diferenţei în urma majorării tarifului pentru transportarea deşeurilor menajere solide, precum şi pentru plata volumului de apă suplimentar calculat.

Imagine simbol: gandul.info

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green