rechizitescolare-1382642550

Familiile defavorizate din Chișinău vor primi ajutor material pentru pregătirea elevilor către noul an școlar

Familiile defavorizate din municipiul Chișinău, care educă copii de vârstă școlară, vor beneficia de un ajutor material unic în sumă de 700 de lei, pentru pregătirea elevilor către noul an de studii 2018 – 2019.

Potrivit Primăriei capitalei, beneficiarii ajutorui material pot fi familiile fără venituri sau cu venituri mici, conform minimului de existență și anume: familiile cu 3 și mai mulți copii, cele monoparentale și în care unul din părinți este cu grad de dizabilitate, familiile care au statut de tutore (cu părinți decedați, lipsiți de drepturi părintești, inapți de muncă, neangajați în câmpul muncii).

Dreptul la ajutor material se stabilește în baza dosarului prezentat, care justifică starea socială și necesitatea de a beneficia de ajutor material a titularului (familiei), precum și veridicitatea circumstanțelor expuse în cerere. La acest ajutor pot aspira doar persoanele cu domiciliu/reședință în municipiul Chișinău, cu copii de până la vârsta de 18 ani. Titularul poate solicita ajutor material unic pentru fiecare elev, membru al familiei.

Cererile pentru ajutor material se depun la instituțiile de învățământ, pe numele directorului școlii. Dosarele depuse vor fi aprobate de comisiile de profil din cadrul instituției de învățământ preuniversitar până la data de 20 august 2018.

De ajutor material pentru pregătirea elevilor către noul an de studii 2018-2019 vor beneficia circa 8 mii de persoane.

Foto: Radio Constanta

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Anonymous at |

  Sant din Campina am și eu 4 copii și am și eu nevoie de rechizite 3 la școală clasa10 clasa clasa a 5 și unu de grădiniță și am antrenat dacă se mai fac a scrieri la Valea Prahovei și mi sa spus ca nu am și eu nevoie de ajutoare pentru scoalala va multumesc

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green