mom_with_baby

Familiile în care se va naşte al patrulea copil vor beneficia de un ajutor financiar unic de 4 mii de lei

Familiile în care se va naşte al patrulea copil, şi la fiecare următorul, vor beneficia de un ajutor financiar unic de 4 mii de lei. Anunțul a fost făcut de Președinția Republicii Moldova. 

Astfel, pentru a beneficia de sprijinul financiar unic este necesară prezentarea următoarelor acte în original și copii: buletinele de identitate ale părinților; certificatul de căsătorie, de deces sau hotărîrea de divorț; certificatul de naştere al copilului; certificatele de naștere ale copiilor predecesori; hotărîrea judecătorească de încuviinţare a adopţiei copilului; datele contului bancar al mamei pe care urmează a fi virat suportul financiar unic.

Suportul financiar unic urmează a fi acordat prin virament, pe contul bancar al mamei, iar termenul de adresare pentru acordarea acestuia este de 12 luni de la data naşterii sau adopției copilului.

Termenul de examinare a solicitării este de 30 de zile calendaristice de la data depunerii actelor. De sprijinul financiar unic vor beneficia doar solicitanții care întrunesc condițiilor consemnate supra.

Actele pentru acordarea suportului financiar unic urmează a fi prezentate la Fundația „Din Suflet”.

Foto: workingmother.com

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green