56D8FF26-D07F-4E0C-A64D-EBCA56376F19_w1023_r1_s

Fără buletine şi emisiuni analitice ruseşti în Moldova! Proiectul de combatere a propagandei ruse, propus de democrați pe ordinea de zi a Parlamentului

Democrații au decis să propună introducerea pe ordinea de zi a şedinţei Parlamentului din această saptămână a proiectului de lege privind modificarea Codului audiovizualului, prin care se propune un mecanism de asigurare a securităţii informaţionale a statului. 

Iniţiativa este semnată de deputaţii PDM şi PPE, având ca scop securizarea spaţiului informaţional, prin limitarea difuzării şi retransmisiei pe teritoriul Republicii Moldova a emisiunilor informaţional-analitice, politice, militare, din state care nu au ratificat Convenţia europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. Proiectul are drept obiectiv lupta cu propaganda şi manipularea din exteriorul ţării, care poate aduce grave prejudicii securităţii informaţionale a statului şi cetăţenilor săi.

Potrivit PD, această iniţiativă se referă strict la limitări ce ţin de emisiunile informativ-analitice şi nu va afecta în nici un fel retransmiterea pe teritoriul Republicii Moldova a programelor de divertisment sau a altor tipuri de programe ale posturilor de televiziune din afara ţării care nu au ratificat Convenţia europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Foto: rferl.org

Răspândește știrea!

3 Comentarii

 1. mihai at |

  Sunt sigur ca va fi imprementat, iar atunci opozitia practic nu va mai exista! Asta si ii mai mentin in vizor

  Reply
 2. Viorel at |

  Pi*arii de la JurnalTV, care fac propaganda platita de Usatii si Platon deja au inceput sa spuna ca se vor inchide televiziunile, dar nu emisiunile.

  Reply
  1. Anonymous at |

   troll prost Plahotniucist

   Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green