jh

Fără garanții financiare la introducerea utilajului prevăzut pentru prelucrarea mărfurilor destinate exportului

Exportatorii de mărfuri nu vor mai trebui să prezinte o garanție financiară pentru a beneficia de scutiri la introducerea temporară a utilajelor și instrumentelor necesare producerii mărfurilor destinate exportului. Un proiect de hotărâre, promovat de Serviciul Vamal în acest sens, a fost aprobat de Guvern.

Menționăm că, actualmente, costul unei garanții financiare poate fi de până la 35% (TVA – 20% + TV – 0-15%) din valoarea totală a utilajului plasat în regim de admitere temporară. Prin urmare, în cazul unor echipamente de producere evaluate, de exemplu, la 100.000 de euro și cu taxa vamală de 15%, antreprenorul trebuie să aloce 35.000 de euro pentru garanția financiară.

Astfel, odată cu excluderea acestei condiții, antreprenorii vor putea să investească acești bani în procurarea unor noi echipamente și extinderea liniei de producere a mărfurilor destinate exportului. În acest context, noua facilitate va contribui la promovarea exportului/reexportului, crearea unor noi locuri de muncă, dezvoltarea sectorului în care activează întreprinderea, precum și a economiei, per ansamblu.

Foto: customs.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green