yu

Femeie din Orhei, anunțată în căutare pentru trafic de copii, reținută! A exploatat sexual împreună cu soțul ei mai multe minore

O femeie cu vârsta de 35 de ani, originară din Orhei, condamnată în anul 2018 de instanța de judecată la 17 ani privațiune de libertate pentru comiterea infracțiunii de trafic de copii, a fost reținută de polițiști.

Suspecta a fost anunțată în căutare de către Centrul pentru combaterea traficului de persoane a Inspectoratului Național de Investigații din anul 2017 pentru comiterea infracțiunii de trafic de copii în scop de exploatare sexuală comercială, infracțiune comisă împreună cu soțul.

Cuplul a fost condamnat în luna martie 2018, în privința soțulului fiind emisă o sentință de condamnare la 20 ani privațiune de libertate, în prezent ispășindu-și pedeapsa în Penetenciarul nr. 9 din municipiul Chișinău, iar soția nu s- prezentat la judecată.

Reținerea femeii avut loc recent, în apropierea Penitenciarului nr. 9, de către ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane de comun cu angajații Penitenciarului, în timp ce aceasta urma să transmită un colet soțului.

Oamenii legii au stabilit că soții, în perioada anilor 2016-2017, urmărind scopul exploatării sexuale comerciale pe teritoriul Republicii Moldova, au profitat de poziția de vulnerabilitate a mai multor minore, pe care le-au impus să se prostituieze. Victimile erau adăpostite în apartamente din municipiul Chişinău, plasând anunţuri pe site-uri de publicitate cu pozele acestora, după care fiind supuse exploatării sexuale contra plată de către mai mulţi bărbaţi.

În privința condamnatei sunt pornite încă trei cauze penale pentu trafic de ființe umane, în cadrul cărora au fost identificate alte 5 victime cu vârsta cuprinsă între 22-28 ani. Pentru comiterea acestei infracțiuni legea prevede pedeapsă până la 15 ani privațiune de libertate.

Foto: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green