5f0b043febf9313eb17b38b5ccdff9b1

Fermierii care au terenuri agricole după traseul Tiraspol-Camenca pot începe prelucrarea acestora

Locuitorii satelor din raionul Dubăsari care au terenuri agricole după traseul Tiraspol-Camenca le pot deja prelucra. Premierul a mulțumit colegilor care au purtat negocieri cu administrația de la Tiraspol și au reușit restabilirea accesului la aceste loturi pentru o perioadă de 20 de ani.

În acest an Guvernul a alocat 16 milioane de lei compensații pentru a acoperi  pierderile suportate de deținătorii de terenuri, deoarece aceștia nu puteau să le prelucreze. Anterior, Executivul a mai oferit 45 milioane de lei sub formă de compensații.

„Pentru Guvern este bine că am obținut lucruri concrete pentru cetățenii noștri, dar și pentru că sumele care le alocam pentru plata compensațiilor, acum vor putea fi utilizate în alte scopuri”, a spus premierul.

În prezent, terenuri agricole amplasate după traseul Tiraspol-Camenca dețin peste 5550 de persoane, iar suprafața totală este de 6.500 hectare.

Foto: Radio Chișinău

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green