1

Filat: Avocatul meu știa că voi fi arestat

 

„În acel timp, procuror șef Anticorupție era Popenco, el a gestionat dosarul meu. Igor Popa, care credeam că e avocatul meu, prin reprezentantul său și în baza procurii a gestionat aceste tranzacții în instanța de judecată. Sunt semnături și procuri semnate”.

Vlad Filat s spus și cum l-a cunoscut pe Igor Popa: „Spre regret și din păcate pentru mine, nu eu l-am luat pe Igor Popa, ci el m-a luat pe pe mine. Era avocatul domnului Rusu, cumnatul meu, prima dată l-am văzut la ziua de naștere a domnului Leancă, la Frankfurt. După aceasta nu l-am văzut o perioadă lungă de timp, el ulterior fiind avocatul domnului Rusu. Ulterior ne-am văzut în sala de ședință a Parlamentului”.

„În seara de 14 octombrie, seara târzie a zilei precedente arestării mele, Igor Popa a spus că trebuie să îmi comunice ceva la el acasă. Am mers, acolo era și Harujen, pe atunci primul adjunct al procurorului general. Interesul lui era ce se va întâmpla mâine, urma ca Gurin să-și depună demisia, iar el – să își asigure interimatul funcției de șef al PG. Asta era decizia și informația oferită în cadrul coaliției, într-un format lărgit, că a doua zi Gurin urma să își dea demisia”, a mai adăugat acesta.

Vlad Filat este sigur că Eduard Harunjen nu știa despre ce urmează în următoarea zi, în care a fost lipsit de imunitate și reținut: „Probabil urma să se informeze ce se va întâmpla a doua zi, dar cu certitudine avocatul meu cunoștea ce se va întâmpla”.

Iar când a aflat cine era Igor Popa, era prea târziu: „Am aflat cu puțin timp înainte de condamnare în prima instanță. Ulterior așa a fost situația încât nu am avut cum să iau altă decizie”.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green