foto-_j0a1503_0

Filip: „Asistența macrofinanciară din partea UE ar putea să nu ajungă în acest an, dar cu siguranță va fi alocată ţării noastre anul viitor”

Asistența macrofinanciară din partea Uniunii Europene ar putea, din motive tehnice, să nu ajungă anul acesta în Republica Moldova, dar cu siguranță va fi primită de ţara noastră anul viitor. Despre aceasta a comunicat premierul Pavel Filip în cadrul ultimei ședințe de Guvern. 

De asemenea, prim-ministrul  a ținut să respingă speculațiile pe marginea realizării de către Republica Moldova a condiționalităților pentru obţinerea asistenței macrofinanciare din partea Uniunii Europene. „Pentru toți cei care speculează pe seama neîndeplinirii condițiilor, vreau să le transmit că noi jumătate din condiționalități pentru a primi asistența macrofinanciară le-am îndeplinit. Așa că suntem absolut în termen și nu există nicio problemă în legătură cu aceasta”, a spus Pavel Filip.

În context, premierul a menționat că majorarea încasărilor bugetare în anul curent, care acoperă toate cheltuielile planificate, a permis neincluderea în proiectul rectificat al bugetului pentru anul 2017 a primei tranșe din asistența macrofinanciară oferită de UE.

Totodată, șeful Executivului a salutat adoptarea, la 10 octombrie curent, de către Comisia pentru afaceri externe din Parlamentul European a unei rezoluții prin care țările din Parteneriatul Estic care au obținut rezultate în urma reformelor, printre care se numără și Republica Moldova, vor primi sprijin suplimentar, inclusiv financiar. „Este încă o confirmare că reformele noastre sunt cele potrivite și că munca noastră este observată”, a conchis prim-ministrul.

Foto: gov.md

Răspândește știrea!

2 Comentarii

 1. andrei at |

  important e că se face tot posibilul pentru ca să se repare greșala care a făcut-o încă PLDM. defapt s-a realizat acele reforme dar mai greu…
  mai bine mai târziu decât niciodată totuși!

  Reply
 2. Anonymous at |

  Avem mare nevoie de susţinerea financiară din partea UE.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green