hjkk

Filip către președinții de raioane: „Salariile o să fie date la timp și proiectele pornite – tot la timp vor fi executate”

Situația actuală privind evoluțiile politice din țară a fost discutată la Guvern de către premierul Pavel Filip în cadrul unei ședințe cu participarea președinților de raioane, dar și a membrilor Cabinetului de miniștri. Prim-ministrul a accentuat că în această perioadă cel mai important este ca oamenilor să le fie acordat tot sprijinul necesar din partea instituțiilor statului.

„Instituțiile statului lucrează în regim normal și chemarea mea către dvs. este să asigurați această muncă în folosul cetățeanului, pentru că dincolo de aceste show-uri politice care se întâmplă în țara noastră, în spatele nostru stau oamenii și asta este cel mai important. Ei nu trebuie să sufere și nu trebuie să simtă luptele și polemicile politice”, a subliniat Pavel Filip.

Prim-ministrul a spus că autoritățile publice locale nu vor avea greutăți financiare în acordarea salariilor pentru bugetari: „Banii o să-i primiți, o să-i transferăm la timp, salariile o să fie date la timp și proiectele pornite – tot la timp vor fi executate”.

În acest context, președinții de raioane i-au mulțumit premierului pentru proiectele sociale pornite de Guvernul Filip, precum „Prima Casă”, „Drumuri Bune” și au solicitat continuarea acestora. Aceștia au utilizat formatul întrevederii inclusiv pentru a sesiza Guvernul în legătură cu dificultățile întâmpinate în realizarea unor proiecte de infrastructură.

Un alt subiect abordat la ședință a vizat consecințele înregistrate în raioanele țării urmare a ploilor abundente din ultima perioadă. Pavel Filip a îndemnat autoritățile locale să vină cu solicitări către Comisia pentru Situații Excepționale pentru evaluarea pierderilor. „Cu cât mai repede o să dați toate aceste procese pentru evaluare, cu atât mai repede noi o să luăm măsurile necesare și o să vă ajutăm”, a conchis premierul.

Foto: gov.md

Răspândește știrea!

2 Comentarii

 1. Ilie at |

  Totul va fi ok cit la cirma se va afla Filip! Maia cu Nastase si Dodon ne vind tara rusilor si vor federalizare!

  Reply
 2. Mister at |
  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green