1

Filip: Schimbarea nu poate fi făcută cu ajutorul unor deputaţi corupţi, scoşi ilegal cu bani grei din PDM de Candu şi Şor

Liderul PDM Pavel Filip a avut o întrevedere cu liderul PAS Maia Sandu, în cadrul căreia au fost abordate subiecte care ţin de situaţia politică din ţară. Cei doi lideri de partid au discutat despre modul în care este guvernată ţara şi în ce măsură pot fi îmbunătăţite lucrurile în această perioadă de criză pandemică şi instabilitate politică. Preşedintele PDM Pavel Filip consideră că partidele de opoziţie pot fi un factor constructiv de presiune asupra guvernării, atât timp cât acţionează în interesul cetăţenilor, şi s-a declarat deschis să preia inclusiv nemulţumirile PAS privind actul de guvernare pentru a fi discutate în cadrul actualei majorităţi parlamentare.

Un subiect abordat de liderul PAS, Maia Sandu, a fost cel legat de moţiunea propusă de PPPDA şi de modul în care vor acţiona democraţii în acest caz. Liderul PDM a comunicat că schimbarea nu poate fi făcută cu ajutorul unor deputaţi corupţi şi traseişti, care au fost scoşi ilegal cu bani grei din PDM de către grupările Candu şi Şor, se arată într-un comunicat a PDM.

„Pavel Filip a precizat că PDM este deschis dialogului doar cu PAS, PPPDA şi PSRM, în oricare format politic care ar putea să îmbunătăţească viaţa cetăţenilor, dar sub nicio formă nu va accepta niciun fel de dialog sau colaborare cu partidele Şor şi Pro Moldova, partide asupra cărora există suspiciuni că unii membrii ai conducerii şi finanţatorii lor sunt implicaţi în frauda bancară, coruperea deputaţilor şi alte ilegalităţi, partide care trebuie izolate, nu încurajate să continue modul murdar de a face politică. Cu atât mai mult, atât PAS, cât şi PPPDA, s-au angajat în Parlament să nu voteze niciun guvern cu deputaţii corupţi şi au condamnat traseismul politic.

Liderul PDM consideră că lucrurile pot fi îmbunătăţite în ţară şi fără a se apela la voturile deputaţilor traseişti şi corupţi, iar în acest sens şi-a manifestat deschiderea de a continua dialogul inclusiv cu PAS, în măsura în care vor exista subiecte de interes pentru cetăţeni.

PDM consideră că orice partid care se asociază cu Pro Moldova şi Şor iese automat din zona politică şi intră în zona intereselor murdare şi a jocurilor politice, nu mai poate fi considerat un partid credibil şi un partener de dialog.” comunicat încheiat.

foto: pdm.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green