tiraspol

Flenchea a refuzat să se întâlnească cu Ignatiev. Cum a recționat Tiraspolul

Noua întrevedere a reprezentanţilor politici de la Chişinău şi Tiraspol, Alexandru Flenchea şi Vitalii Ignatiev, programată pentru luni, nu a avut loc din vina părţii moldoveneşti.

Potrivit agenţiei infotag, despre aceasta a comunicat Ignatiev la televiziunea transnistreană, amintind că părţile au stabilit desfăşurarea întrevederii săptămâna trecută, la Chişinău.

S-a convenit ca aceasta să aibă lor la oficiul Misiunii OSCE la Tiraspol, dar în ajun el a primit o scrisoare de la partenerul său moldovean în care se menţionează că întâlnirea nu este oportună.

Transnistria este îngrijorată de acţiunile părţii moldoveneşti, deoarece la întrevedere era planificat să fie continuate discuţiile pe marginea problemelor şi să fie găsită o cale de ieşire din impasul referitor la semnarea protocolului în urma negocierilor “5+2″ de la începutul lunii octombrie la Bratislava.

Experţii transnistreni consideră că eşuarea noii întrevederi a reprezentanţilor Transnistriei şi Moldovei este “o lovitură nu numai pentru contactele în formatul “1+1″, ci şi pentru întregul proces de negocieri”.

Potrivit lor, “refuzând să negocieze, Chişinăul alege să se izoleze şi merge împotriva tuturor participanţilor la formatul “5+2″.

Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski a calificat acţiunile părţii moldoveneşti drept “intenţionat neconstructive”.

În cadrul unei conferinţe de presă la care a făcut bilanţul anului, el a amintit că toate reuniunile în formatul “5+2″ din 2019, inclusiv întâlnirea de la Bratislava şi Conferinţa de securitate din Bavaria, “nu au dus la niciun rezultat”.

“Consider că acţiunile părţii moldoveneşti sunt intenţionate, vizează incapacitatea de negociere pe marginea punctelor care au fost indicate pe ordinea de zi a Protocolului de la Bratislava”, a subliniat Krasnoselski.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green