2009585-flaga-moldawii-657-323

Folosirea denumirii oficiale sau istorice a statului va fi reglementată prin lege și va costa 100.000 de lei

Folosirea denumirii oficiale sau istorice a statului, a abrevierilor sau derivatelor acesteia de către persoanele juridice va fi reglementată prin lege. Asta după ce Parlamentul a aprobat, în prima lectură, modificarea și completarea mai multor acte legislative în acest sens.

Astfel, se va permite înregistrarea unei denumiri a persoanei juridice cu utilizarea denumirii oficiale sau istorice a statului dacă solicitantul obține permisiunea în acest sens, care se acordă și se retrage în condițiile stabilite de Guvern. Taxa de stat pentru eliberarea permisiunii de folosire a denumirii oficiale ar putea fi de 100.000 de lei.

Sancțiunea pentru nerespectarea prevederilor legale privind utilizarea denumirii oficiale sau istorice a statului în denumirea persoanelor juridice va fi sancționată cu amendă de până la 20.000 de lei.

Totodată, persoana juridică căreia i s-a retras permisiunea de utilizare în denumire a denumirii oficiale sau istorice a statului este obligată să modifice denumirea sa în termen 30 de zile de la data recepționării deciziei de retragere a permisiunii. Noile reglementări ar putea intra în vigoare, la o lună de la data publicării.

Foto: canal3.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green