12039187_1262609120431757_8620852428294982798_n

Fracțiunea PSRM solicită examinarea de urgență în Parlament a proiectului de lege cu privire la sistemul mixt de vot

Fracțiunea PSRM anunță că elaborat o inițiativă legislativă în susținerea tuturor propunerilor formulate de președintele Igor Dodon cu privire la implementarea sistemului mixt de vot.

Socialiștii au înregistrat în Parlament proiectul de lege respectiv și solicită includerea și examinarea inițiativei legislative pe ordinea de zi a ședințelor plenare.

În cel mai scurt timp, PSRM va distribui proiectul tuturor misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova, precum și tuturor organizațiilor internaționale care supraveghează sau participă într-un fel sau altul la monitorizarea procesului electoral din Republica Moldova.

De asemenea, socialiștii îndeamnă toate organizațiile internaționale, în primul rând, Uniunea Europeană, să influențeze în măsura posibilităților asupra Partidului Democrat ca să renunțe la inițiativa introducerii unui sistem uninominal de vot.

„PSRM aduce în atenția tuturor organizațiilor internaționale că în cazul adoptării proiectului inițiat de Plahotniuc și Partidul Democrat privind trecerea la sistemul uninominal de vot, PSRM își rezervă dreptul de a nu participa la următoarele alegeri parlamentare și prin toate căile posibile să blocheze aceste alegeri”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Foto: Igor Dodon via Facebook

Răspândește știrea!

2 Comentarii

 1. Andrei at |

  Să implementeze în Coreea de Nord acest sistem nu la noi!

  Reply
 2. Hariton at |

  Poate e mai bine dacă va fi implimentat sistemul de vot uninominal, iar PSRM nu va participa la alegeri. Pentru ce ne nouă, moldovenilor, slugi novoruse în Parlamentul R.Moldova?

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green