osce

Franco Frattini și-a depus mandatul. Moldova are un nou reprezentant OSCE

Fostul șef al Ministerului de Externe al Italiei, Franco Frattini, nu mai este reprezentantul special al președintelui OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană. Acesta a fost înlocuit cu diplomatul austriac Thomas Mayr-Harting.

 Anterior, Thomas Mayr-Harting a fost director regional pentru Europa şi Asia Centrală în cadrul Serviciului European pentru Acţiune Externă și a reprezentat Uniunea Europeană în negocierile în formatul „5+2”.

Italianul Franco Frattini a fost reprezentantul special al președintelui OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană timp de doi ani, cât timp președinția OSCE a fost deținută de Italia și apoi de Slovacia.

 De la 1 ianuarie 2020, președinția OSCE a fost preluată de Albania. Pe 9 ianuarie, premierul Albaniei, Edi Rama, tot el președinte al OSCE în anul curent, a declarat că reglementarea transnistreană rămâne o prioritate pe durata mandatului său la conducerea OSCE.
tv8.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green