1-26

Furau biciclete și le vindeau la prețuri simbolice! Trei tineri din capitală au ajuns pe mâina oamenilor legii

Ofiţerii de investigaţii au identificat şi reţinut trei indivizi, bănuiţi de comiterea unui şir de furturi de biciclete din scările şi curţile caselor de locuit din sectorul Botanica al capitalei. Aceştia s-au dovedit a fi originari din Chişinău, cu vârstele cuprinse între 15 ani şi 23 ani, dintre care doi s-au mai aflat anterior în conflict cu legea. 

Potrivit oamenilor legii, indivizii sustrăgeau bicicletele lăsate de proprietari în scările blocurilor de locuit sau legate de pilonii din curte. Aceștia deteriorau lanţul de la bicicletă, după care dispăreau într-o direcţie necunoscută, acţionând ziua, cât şi pe timp de noapte. Preliminar s-a stabilit că aceştia ar fi sustras cel puţin cinci biciclete, pe care ulterior le-ar fi vândut unor necunoscuţi la preţuri simbolice.

În acest context a fost dispusă iniţierea unor acţiuni speciale de investigaţii pentru a identifica cumpărătorii şi a ridica bicicletele furate. Până în prezent au fost depistate două unități. .

Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea furturilor, tinerii riscă amendă în mărime de la 13.000 lei la 27.000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.


Foto: politiacapitalei.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green