1

Furt în proporții deosebit de mari la Ialoveni. Polițiștii au reținut suspectul

La 16 iunie curent, polițiștii din Ialoveni au fost sesizați despre un caz de furt în proporții deosebit de mari. Victima, o femeie în vârstă de 71 de ani, locuitoare a satului Mileștii Mici, a declarat oamenilor legii că pe parcursul zilei, persoane necunoscute, prin forțarea ușii, au pătruns în domiciliul său, de unde au sustras o sumă mare de bani. Este vorba despre 35 500 de euro, 2 200 de dolari, 56 000 de lei și bijuterii din aur, cauzându-i o daună materială considerabilă.

Ca urmare a activităților speciale de investigație desfășurate de angajații Inspectoratului de Poliție Ialoveni al IGP, în comun cu ofițerii Inspectoratului național de investigații, sub conducerea Procuraturii din Ialoveni, la 19 iunie curent a fost reținut un suspect.

Acesta s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 37 de ani, originar din Orhei și domiciliat în Chișinău. Bărbatul nu este la prima abatere de la lege, anterior a mai fost judecat pentru diverse infracțiuni, iar în luna ianuarie a acestui an a fost eliberat din detenție.

Ca urmare a perchezițiilor la domiciliul suspectului, polițiștii au depistat și ridicat mijloace bănești, dar și alte bunuri materiale, a căror proveniență nu a putut fi explicată.

Bănuitul a fost reținut pentru 72 ore. În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art.186, alin.5 din Codul Penal al Republicii Moldova „Furt săvârșit în proporții deosebit de mari”. Conform legislației persoana culpabilă de o asemenea infracțiune riscă de la 7 la 12 ani de închisoare.

foto:

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green