media_152112530142805300

Gaburici: „Arena Chișinău va face Moldova un hub regional pentru evenimente sportive și va crea condiții pentru performanțe în domeniu”

„Organizarea unor evenimente internaționale într-un complex multifuncțional dezvoltat, cum este proiectul Arena Chișinău, va face Moldova un hub regional pentru evenimente sportive și culturale, conferințe, expoziții, concerte și va crea condiții pentru performanțe sportive, precum și va promova imaginea țării”. Despre aceasta a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul unei întâlniri cu membrii Comitetului Național Olimpic și Sportiv.

Președinții și reprezentanții mai multor federații sportive din Republica Moldova, printre care Federațiile de Tenis, Haltere, Polo pe apă, Gimnastică, Baseball, precum și Federația Republicană a Tinerilor, au venit cu propuneri privind proiectul inițiat de Guvern pentru construirea unei zone multifuncționale de agrement sportiv.

Printre propunerile exprimate au fost menționate amplasarea mai multor săli complementare pentru antrenamente interne și exerciții de încălzire a sportivilor veniți la campionate, corturi și mese de tenis, bazine care să corespundă standardelor internaționale, hoteluri cu capacitate de cazare a celor veniți de peste hotarele țării, un centru medical și alimentar, precum și un muzeu al sportului.

De asemenea, reprezentanții Comitetului Olimpic au vorbit despre importanța implicării în activități sportive a tinerilor din Republic Moldova, crearea condițiilor necesare pentru antrenarea copiilor cu nevoi speciale și participarea acestora la Jocurile Paralimpice. Totodată, s-a vorbit despre dezvoltării infrastructurii drumurilor de acces și a transportului public.

Nicolae Juravschi, președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv, a menționat că „Arena Chișinău” este un proiect național important, unde beneficiarii principali sunt sportivii, dar și cetățenii țării.

„Ne bucurăm că avem susținerea Guvernului și a Ministerului Economiei și Infrastructuri, în special a ministrului Chiril Gaburici, care ne-a oferit suport pe parcursul mai multor ani, nu doar în calitate de ministru. Având un astfel de complex sportiv, vom fi obligați să prezentăm rezultate mai înalte și vom avea condiții pentru delegarea reprezentanților naționali în Comitetele federale internaționale sportive”, a specificat Nicolae Juravschi.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a notat că toate propunerile înaintate de reprezentanții sportului național vor fi analizate și luate în calcul la proiectarea și construcția arenei polivalente și a zonei de agrement multifuncțională pentru sportivii țării noastre, precum și pentru cetățenii Republicii Moldova.

Foto: realitatea.md

Răspândește știrea!

3 Comentarii

 1. timofei at |

  poate deveni o scoala de cel mai inalt nivel pentru sportivi din toata tara care demonstreaza performanta!

  Reply
 2. realist at |

  datorita infrastructurii ce se va crea in jur se va impulsiona si cresterea economiei

  Reply
 3. Dima at |

  Dupa cum a spus Candu, constructia arenei se va incepe in iunie-iulie.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green