hjg

Google sărbătoreşte Ziua Naţională a României printr-un logo special, „țesut” din tradiții și simboluri românești

Motorul de căutare Google celebrează astăzi, 1 decembrie, Ziua Națională a României printr-un doodle special, pe pagina sa de start, care înfăţişează un covor țesut cu motive tradiționale românești.

Conform prezentării de pe site-ul Google, desenul este realizat de ilustratorul român Aitch și descrie moștenirea țării. Elementele reprezentative sunt râsul (linxul), fructul de măceș, stejarul, dar și referirile la cerb, munți și păduri, acestea simbolizând „peisajele emoționante și resursele bogate”.

1sketch_800

România este faimoasă, de asemenea, prin ceramica tradițională cum e cea de la Horezu sau Marginea (reprezentată pe litera L din doodle-ul Google). Un alt simbol care integrează folclorul și baladele românești este luna, arată Google în descrierea doodle-ului omagial. „În imagine, soarele și luna apar ca un cuplu format din bărbat și femeie, amândoi îmbrăcați în costume populare, care se apropie să se sărute”, explică Google.

Cu această ocazie, Google urează României o „Zi Națională fericită”. Prin intermediul unui buton special, internauții pot să trimită „covorul” pentru a fi postat pe rețelele de socializare Google+, Facebook și Twitter, precum și prin e-mail.

La 1 decembrie 2017 se împlinesc 99 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România. Unirea de la 1 decembrie 1918 este celebrată anual ca zi naţională a României din 1990.

Răspândește știrea!

2 Comentarii

 1. Anonymous at |

  Minunat!!!!! :razz:

  Reply
 2. Anonymous at |

  Frumos, super

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green