57597584_2204646863085701_7939582152889335808_n

Grup criminal specializat în organizarea migraţiei ilegale a moldovenilor în Germania, anihilat de ofițerii de investigații și procurori – (VIDEO)

Ofițerii de investigații și procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale, pe parcursul lunilor martie-aprilie 2019, au documentat activitatea infracțională a unei grupări criminale specializată în organizarea migrației ilegale. Membrii grupării, trei bărbați cu cu vârsta cuprinsă între 28 și 45 de ani, domiciliați în Chișinău, sunt documentați pentru organizarea migraţiei ilegale a moldovenilor în Germania.

Polițiștii au stabilit că, în luna martie, suspecții au organizat confecționarea buletinelor de identitate românești false pentru un cuplu din sudul țării, în scopul facilitării angajării în câmpul muncii peste hotarele țării. De asemenea, s-a stabilit că în schema infracțională a fost implicată și o agenție privată cu genul de activitate de angajare în câmpul muncii, care avea rolul de a recruta și transporta persoanele în Germania, fondatorul și administratorul agenției fiind unul dintre suspecți.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală, au fost efectuate mai multe percheziții la domiciliile și în automobilele figuranților, unde au fost stabilite și ridicate acte cu semne de falsificare utilizate în organizarea migrației ilegale, telefoane mobile și alte lucruri ce dovedesc implicarea suspecților în comiterea infracţiunii.

Polițiștii au mai stabilit că suspecții pentru serviciile acordate primeau de la o persoană câte 200 euro, astfel, aceștia însușind de la cuplu 400 euro. Datorită acțiunilor prompte ale oamenilor legii, la începutul lunii aprilie curent, suspecții au fost reținuți.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală. Conform legislaţiei în vigoare, persoanele culpabile de organizarea migraţiei ilegale se pedepsesc cu amendă în mărime de la 57.500 la 67.500 de lei sau cu închisoare de la 5 la 7 ani.

Poliția continuă acțiunile operative de investigații întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acest caz, dar și identificarea altor persoane recrutate de către suspecți.


Foto/Video: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green