foto-13

Grup criminal specializat în spargeri de locuințe, anihilat de polițiștii din capitală! Indivizii au provocat un prejudiciu de 1,5 mln. de lei

Cinci bărbați, cu vârsta cuprinsă între 26 și 32 de ani, care făceau parte dintr-un grup infracțional, au fost reținuți în capitală. Bănuiții sunt suspectați de furtul din trei locuințe din municipiul Chișinău, iar prejudiciul cauzat proprietarilor se ridică la aproximativ 1.500.000 lei.

Suspecții sunt originari din UTA Găgăuzia și orașul Comrat, iar au anterior a fost judecaţi pentru diverse infracţiuni. Timp de trei luni, cât au durat investigațiile, polițiștii au stabilit că, indivizii acționau pe timp de noapte, când stăpânii nu erau acasă, prin forţarea geamurilor și sustrăgeau tot ce le cădea în mână – bani, bijuterii din aur, telefoane mobile.

În urma perchezițiilor la domiciliile bănuiților, polițiștii au depistat o parte din bunurile  furate. Suspecţii sunt reţinuţi pe un termen de 72 de ore și sunt cercetați penal pentru furt în proporții deosebit de mari. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia  riscă pedeapsă cu închisoare de la 7 la 12 ani.

Se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigații în vederea întăririi bazei probatorii, în vederea stabilirii apartenenței acestora la comiterea altor infracțiuni înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova și verificarea provenienței bunurilor ridicate.

Foto: politiacapitalei.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green