oo

Grupare criminală, destructurată de oamenii legii! Membrii acesteia vindeau substanțe narcotice prin intermediul magazinilor online

Cinci persoane cu vârsta cuprinsă între 17 și 33 de ani, originari din Chișinău și Ialoveni, membrii unui grup infracțional, au fost reținuți, fiind suspectați de cultivarea și punerea în circulație a marijuanei hidroponice în proporții deosebit de mari. La moment, suspecții sunt arestați pentru 30 de zile.

S-a stabilit că suspecții comercializau substanțele narcotice prin intermediul așa-ziselor magazine online. Cumpărătorul și realizatorul nu aveau contact direct, iar banii erau achitați prin servicii de plată electronice, pe conturi create de către membrii grupului. Ulterior, pentru a pierde urma banilor, aceștia procurau monede digitale „Bitcoin” și le realizau în mediul online pentru a obține venit.

Gruparea a fost monitorizată timp de 2 luni de zile, perioadă în care ofițerii de investigații au identificat realizatorii, fiind efectuate achiziții de control și livrări controlate. Polițiștii au acumulat probe care confirmau faptul că la domiciliul figuranților, în mijloacele de transport ale acestora cât și la domiciliile rudelor apropiate și prietenilor erau cultivate și păstrate substanțe stupefiante.

De asemenea, au fost efectuate 11 percheziții la domiciliile și mijloacele de transport ale suspecților de unde au fost ridicate substanțe stupefiante de origine vegetală, mijloace bănești provenite din activitatea infracțională, carduri bancare și dispozitive tehnice, folosite în scopuri infracționale.

Astfel, au fost scoase din circuit 1,2 kg de marijuana hidroponică, în valoare de 250.000 lei, și peste 400 plante de cânepă. În acest caz a fost ințiată o cauză penală. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.


Foto/Video: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green