photo_2019-02-18_10-37-58

Grupare criminală specializată în vânzarea drogurilor de tip PVP, anihilată de polițiști și procurori

O grupare infracțională, specializată în prepararea  și comercializarea drogurilor de tip PVP, a fost destructurată în urma unor ample acțiuni întreprinse  de către ofițerii de Investigații și procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Patru persoane au fost arestate  preventiv pentru 30 de zile. Bănuiții riscă de la 7 până 15 ani de închisoare.

De menționat că PVP este un drog sintetic – analogul unui drog puternic. Acesta are un preț accesibil pe piață față de aceeași heroina, însă acțiunea de distrugerea a organismului este mult mai rapidă. Pentru o doză de PVP un consumator de droguri achita 300 – 400, de lei, pentru un gram de PVP – 800 – 1.000 de lei. Efectul consumării acestui tip de substanțe etnobotanice are un impact negativ asupra psihicului persoanei, provocând stări agresive, halucinații și creând dependența puternică.

În perioada de documentarea au fost inițiate mai multe măsuri speciale de investigații, avînd scopul stabilirii tuturor membrilor grupului criminal, implicați nemijlocit în transportarea și comercializarea drogurilor în cantități deosebit de mari în orașul Anenii Noi.

Astfel, în urma efectuării acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigații, au fost acumulate probe, care demonstrează implicarea în comiterea infracțiunii a patru persoane, cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, din Anenii Noi, rolul acestora fiind de relizare a drogurilor pe teritoriul raionului.

La 15 februarie, au fost reținute în flagrant patru persoane,  în timpul realizării drogurilor. În rezultatul efectuării acțiunilor de urmărire penală, au fost depistate și ridicate telefoane mobile, cartele SIM, droguri de tip PVP, utilaje artizanale de consumare a drogurilor și mijloace bănești obținute din activitățile tenebre.

Investigațiile continuă în scopul stabilirii provenienței transnaționale a substanțelor etnobotanice, în vederea destructurării întregului grup criminal și împiedicarea introducerii acestora pe teritoriul Republicii Moldova.

Foto/Video: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green