fdg

Guvernul a alocat 15 milioane de lei pentru dezvoltarea și modernizarea localităților din Zona de Securitate

35 de proiecte pentru dezvoltarea şi modernizarea instituțiilor din sistemul educațional, reabilitarea apeductelor, iluminarea stradală vor fi implementate în acest an pentru cetățenii de pe ambele maluri ale râului Nistrului. Cabinetul de miniștri a aprobat Programul activităţilor de reintegrare a ţării pentru anul 2019.

Pentru implementarea acestora din bugetul de stat pentru acest an au fost alocate 15 milioane de lei. Acțiunile vor contribui la dezvoltarea durabilă a localităților din Zona de Securitate, dar și la promovarea măsurilor de consolidare a încrederii între populația de pe ambele maluri ale Nistrului.

Ca și în anii precedenți, toate cele 8 instituții de învățământ preuniversitar din regiunea transnistreană cu predare în limba română vor primi un ajutor unic în valoare de 100 de mii de lei.

În perioada 2011-2018, au fost implementate 11 programe privind activitățile de reintegrare a țării, pentru care au fost alocate circa 96,7 milioane de lei din bugetul de stat.

Lista celor 35 de activități de reintegrare a ţării pentru anul 2019 poate fi accesată AICI.

Foto: gov.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Elena at |

  Sper sa se duca armata rusa de la noi si sa nu mai impartim Moldova de la Nistru si pana la Nistru.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green