11

Guvernul a aprobat finanțarea a 42 de proiecte din Programul de activități de reintegrare a țării

Guvernul a aprobat astăzi Programul de activități de reintegrare a țării pentru anul 2020, care va finanța 42 de proiecte în sumă de 15 milioane lei. Proiectele, depuse de autoritățile publice locale în perioada 1 ianuarie – 10 februarie a.c., presupun reparația sau modernizarea unor instituții sociale, a infrastructurii locale, asigurarea serviciilor esențiale populației de pe ambele maluri ale Nistrului, etc.

„Programul îşi propune drept scop finanțarea unor proiecte de dezvoltare şi modernizare a instituțiilor sociale, de întreținere a clădirilor şi apeductelor, de iluminat public în localitățile din Zona de Securitate, precum şi altor activități care contribuie la promovarea măsurilor de consolidare a încrederii între populația de pe ambele maluri ale Nistrului şi la realizarea obiectivului guvernamental de reintegrare a țării”, a declarat în cadrul ședinței de Guvern viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic.

Proiectele au fost examinate și pre-selectate de o comisie formată din reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Justiției, Cancelariei de Stat și a Centrului Național Anticorupție.

Scopul  principal al acestor proiecte este impactul orientat către cetățeni și servicii de calitate pentru oameni.

Beneficiarii proiectelor selectate urmează să le pună în aplicare până la finele anului bugetar în exercițiu.

În total, în perioada 2011 – 2019, au fost finanțate 393 proiecte în valoare de 111.74 milioane lei.

foto: gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green