26195507_10208712255758630_733580715736514920_n_91915700

Guvernul curăță orașul lui Usatîi de deșeuri! Mai multe autospeciale au ajuns astăzi la Bălți

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat în dimineața zilei de astăzi, la Guvern, o ședință specială pe tema crizei deșeurilor menajere de la Bălți, după ce a primit sesizări de la mai mulţi locuitori, instituții, inclusiv o adresare din partea Primăriei Bălţi. Situația de criză a apărut ca urmare a perturbării procesului de transportare a deșeurilor, ceea ce a dus la acumularea unor cantități foarte mari de reziduuri în ultimele zile. 

La şedinţă au participat reprezentanți ai Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale, ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Primăriei Chişinău, ai Primăriei Bălţi, specialiști epidemiologi, precum și reprezentanți ai altor instituții.

Discuțiile au vizat cu prioritate o intervenție de urgenţă pentru acordarea ajutorului necesar locuitorilor oraşului, dar şi pentru sprijinirea Primăriei Bălţi în acțiunile de  transportare a cantității mari de deșeuri menajere acumulate în ultimele zile. În acest sens, Premierul Pavel Filip a cerut implicarea mai multor instituții, inclusiv a solicitat sprijin logistic din partea Primăriei Chişinău, în aşa fel încât, în cel mult 3 zile, municipiul Bălți sa fie curăţat, iar locuitorii să poată întâmpina noul an aşa cum se cuvine.

„Nu este obligaţia şi competenţa Guvernului, este obligaţia autorităţilor locale, de aceea, noi intervenim atunci când este o situaţie de urgenţă, după care, autorităţile locale trebuie să se clarifice. Dacă depunem un efort comun, reuşim să curăţăm, după care să intraţi în regim normal de lucru”, a declarat Pavel Filip.

Mai multe instituții vor furniza începând chiar de astăzi tehnica și personalul necesar pentru această intervenţie, costurile urmând sa fie suportate din fondul de rezervă al Guvernului.

Foto: Vasile Efros via Facebook

Răspândește știrea!

4 Comentarii

 1. Anonymous at |

  Da, domn Filip este un mare salvator al națiunii… Cui îi trebuie acest piar?

  Reply
 2. Ilie at |

  Guvernul curăță mizeria lăsată de groparul orașului Bălți Renato balabol Usatîi

  Reply
 3. Nina at |

  Azi Filip este un salvator pentru cetateni din Balti!!!

  Reply
 4. timofei at |

  breee! lor trebuie Stat Mihailov sa le faca curat!

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green