1438966714_korpus_001_0

Guvernul de la Chișinău susţine apostilarea actelor de studii emise în regiunea transnistreană

Actele de studii eliberate începând cu anul 1992 de către instituţiile de învăţământ din unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului şi municipiul Bender vor fi apostilate.

În acest sens, Executivul a aprobat miercuri o hotărâre privind completarea cadrului normativ în vigoare cu reglementări care vor permite aplicarea apostilei pe actele emise în regiunea transnistreană, în particular de Universitatea „T.G. Şevcencko” din Tiraspol.

Astfel, tinerii din stânga Nistrului vor avea posibilitatea să-şi continue studiile şi să se angajeze în câmpul muncii în străinătate.

Actele de studii vor fi elaborate conform standardelor şi recomandărilor experţilor europeni. Modelul formularului va fi unul neutru, aprobat de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. Totodată, sigiliile şi ştampilele nu vor conţine simboluri de stat, simboluri ale altor formaţiuni de tip statal sau însemne şi menţiuni care pot fi asimilate acestora.

Foto: novostipmr.com

Răspândește știrea!

4 Comentarii

 1. Anonymous at |

  Și de ce nu?

  Reply
 2. mihail. at |

  Imi pare bine ca Guvernul Filip a ajuns la un compromis cu Transnistria si studiile in limba romana acolo deja sunt la un pret mai accesibil.!

  Reply
 3. Buga at |

  Trebuia până acum să se facă aceste lucruri, nu ar trebui cetățenii simpli să sufere din cauza rușilor și presiunilor care le fac ei.

  Reply
 4. Inga at |

  Cu diplomele lor nici in Rusia nu pot invata, chiar daca se dau mari pro-rusi. Fara interventia guvernului, mucegaiau toti acolo.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green