deseuri-menajere

Guvernul se va implica la nivel național în soluționarea problemei gestionării deșeurilor

Autoritățile publice locale vor avea atribuții doar de colectare, de asigurare etapizată a condițiilor pentru colectarea separată și transportarea deșeurilor. Iar Guvernul va avea competențe extinse la nivel național în domeniul managementului deșeurilor. Proiectul respectiv de lege a fost aprobat de Cabinetul de Miniștri prin angajare de răspundere.

„În discuțiile pe care le-am avut chiar în campania electorală cu primarii, am înțeles că nu poate fi pusă această problemă doar pe umerii primarilor. De aceea, modificăm Legea cu privire la deșeuri, astfel încât această obligațiune să fie nu doar pe seama primarilor, dar și a administrației publice centrale. Ulterior, urmează să ducem la bun sfârșit proiectul și să rezolvăm această problemă mare pentru Republica Moldova’’, a spus Pavel Filip.

Modificările aprobate delimitează competențele în domeniul gestionării deșeurilor între Guvern, instituțiile subordonate și autoritățile administrației publice locale.

Aplicarea noilor prevederi legale se va realiza în limita mijloacelor financiare alocate în bugetul de stat pentru acest domeniu.

Foto: gherla.ro

Răspândește știrea!

2 Comentarii

 1. Vasile at |

  Asa trebuie sa faca o Guvernare buna, precum este cea actuala in frunte cu Filip! Ei chiar fac fapte!

  Reply
 2. Mister at |

  luind in consideratie faptul cit de grava este problema chiar ar fi cazul de o implicare majora..

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green