foto-_mg_1034

Guvernul și Banca Mondială au lansat proiectul „Modernizarea serviciilor guvernamentale”

Guvernul Republicii Moldova și Banca Mondială au lansat proiectul „Modernizarea serviciilor guvernamentale”, care va fi implementat de Cancelaria de Stat, în comun cu Centrul de Guvernare Electronică.

Potrivit premierului Pavel Filip, proiectul va avea un impact pozitiv asupra cetățenilor şi a mediului de afaceri, prin oferirea de servicii publice guvernamentale mai eficiente şi mai calitative. „Cetățenii trebuie să aibă confortul necesar atunci când se adresează pentru servicii publice. Guvernarea electronică înseamnă schimbarea modalității de guvernare de pe verticală pe orizontală, datorită digitalizării deciziile se iau mult mai repede”, a spus șeful Executivului.

Prim-ministrul a îndemnat autorităţilor publice centrale şi locale să depună efort şi suflet în modernizarea serviciilor guvernamentale. De asemenea, premierul a exprimat recunoștință echipei Băncii Mondiale pentru sprijinul oferit în implementarea proiectului e-Transformarea Guvernării.

La rândul său, directorul Oficiului Băncii Mondiale în Republica Moldova, Anna Akhalkatsi, a felicitat Guvernul pentru demararea proiectului, reiterând suportul Băncii Mondiale în implementare. „Acest proiect se încadrează perfect în agenda de transformare digitală a Guvernului. Suntem foarte mândri că proiectul va ţinti în particular cetăţenii care au acces limitat la serviciile digitale”, a subliniat Anna Akhalkatsi.

Prin intermediul proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale” Guvernul își propune să reducă numărul serviciilor publice existente, să simplifice și să diversifice canalele de prestare a acestora și să reducă numărul de documente necesare în acest scop. Astfel, cetățenii vor solicita o bună parte din servicii doar prezentând buletinul, iar datorită schimbului electronic de date între instituții, durata prestării serviciilor va fi redusă semnificativ.

Vor fi create cel puțin 80 de Centre Universale de Prestare Servicii în întreaga țară.  Proiectul „Modernizarea serviciilor guvernamentale” va fi implementat în perioada 2018-2022 și are prevăzut un buget de 22,4 milioane de dolari.

Foto: gov.md

Răspândește știrea!

2 Comentarii

 1. timofei at |

  transparenta… interesant, de ce ong-urile care se autoproclama libere au refuzat in final sa-si faca publice averile si finantatorii…

  Reply
 2. realist at |

  In toate tarile dezvoltate sistemul de guvernare electronica a fost implementata pentru a oferi mai multe facilitati agentilor economici dar si populatiei de rind. Acesta e un pas spre dezvoltate

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green