fg

Guvernul va aloca un milion de lei pentru promovarea candidatului la Premiul Nobel pentru Pace, Ion Lazarenco

Cabinetul de Niniștri a decis să aloce 1 milion de lei pentru promovarea candidatului la Premiul Nobel pentru Pace, Ion Lazarenco.

„Eu, personal, mă mândresc cu acest om, chiar dacă este plecat de mai mult de 20 de ani în Irlanda, a înotat mereu în calitate de cetățean la Republicii Moldova și s-a înfășurat cu drapelul țării după victoriile obținute. Aceasta este o lecție de patriotism pentru noi. Ion Lazarenco a demonstrat că dacă există voință și curaj, atunci se obțin rezultate”, a spus Pavel Filip.

Ion Lazarenco a mulțumit prim-ministrului pentru susținere și decizia de a îl înainta la Premiul Nobel pentru Pace. „Eu am crezut în visul meu, în mesajul meu și îi mulțumesc domnului prim-ministru pentru această decizie eroică de a înainta candidatura mea. Cred în noi ca țară, dacă o sa ne unim forțele, de la mic la mare, o să producem schimbarea. Împreună putem deveni ambasadori ai păcii și ai binelui”, a menționat Ion Lazarenco.

Premierul a precizat că acum este momentul să demonstrăm că moldovenii pot fi uniți. „Cred cu tărie că Republica Moldova este ca Ion Lazarenco – ambițioasă și rezistentă, așa că dacă ne organizam și ne mobilizam pentru promovarea sportivului, o să avem cu ce ne mândri în continuare”, a conchis Pavel Filip.

Ion Lazarenco este prima persoană de pe glob care a traversat din prima încercare  cele șapte strâmtori. În același timp, el a înotat pe râul Nistru pentru a atrage atenția comunității asupra conflictului transnistrean. Primul său proiect a fost „Înotul de Pace de pe Nistru”, la o distanță de  240 km, parcursă în 8 zile, în scop caritabil. Un alt proiect realizat cu mesaj de pace și prietenie este proiectul „Nistru unește Moldova”.

Laureații Premiului Nobel vor fi anunțați în luna decembrie curent.

Foto: gov.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Anonymous at |

  Se merită

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green