sv_1

Haine în valoare de peste 300 de mii de lei, introduse ilegal în țară prin ocolirea posturilor vamale, reținute de vameși în Căușeni

Vameșii au anihilat o nouă schemă de contrabandă cu mărfuri de larg consum, procurate de la piața „KM 7” din orașul Odessa, Ucraina, și introduse în țară prin regiunea transnistreană, cu ocolirea posturilor vamale interne de control.

Pe acest caz sunt cercetați penal doi moldoveni, domiciliați în regiunea separatistă, în privința cărora a fost emis mandat de arest preventiv pe un termen de 15 zile.

Aceștia au fost reținuți de către Echipele Mobile ale Serviciului Vamal în apropierea localității Fârlădeni, raionul Căușeni, iar în microbuzul în care se aflau, vameșii au depistat în total 1.218 articole vestimentare în asortiment, fără acte de proveniență. Conform estimărilor, valoarea lotului reținut se cifrează la 328.000 lei.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracționale a grupării deconspirate și identificării tuturor membrilor acesteia, precum și a  eventualilor complici. Persoanele implicate riscă închisoarea pe un termen de la 3 la 10 ani.

Foto: customs.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green