shutterstock_413804086

Harta drogurilor din R. Moldova. Iată care sunt cele mai consumate substanțe narcotice în fiecare raion al țării – (INFOGRAFIC)

Inspectoratul General al Poliției a creat pentru prima dată Harta Drogurilor a Republicii Moldova pentru anii 2016-2017, care oferă informație detaliată despre consumul substanțelor narcotice în fiecare regiune.

Totodată, harta drogurilor oferă posibilitate Poliției să-și concentreze eficient forțele și resursele în regiunile cu risc ridicat de preparare și consum de droguri pentru a combate  și preveni acest flagel.

În perioada ‎2016-2017 Poliția Națională a desfășurat cele mai ample operațiuni antidrog din țară, fiind documentate 2.422 infracțiuni privind traficul ilicit de droguri, scoase din circuit peste 530 kg de droguri, în valoare de aproximativ 30.000.000 lei, (valoarea acestora pe piața tenebră).  În topul celor mai consumate substanțe narcotice, se regăsesc: , marijuna, opiu și amfetaminele.

La fel, au fost ridicate instalații de preparare și distruse încăperi de producere și păstrare a drogurilor. În această perioadă,1.606 de persoane au fost implicate în infracțiuni de trafic de droguri, dintre care 93% au fost judecate.

Conform Codului Penal, traficul ilicit de droguri, producerea și prelucrarea acestora pot fi sancționate cu pînă la 15 ani privare de libertate în funcție de gravitatea infracțiunii comise.

(Click pe imagine pentru a mări)

large_administrative_map_of_moldova_1_copy
Foto: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green