marculesti

Ideea cu aeroporturile e indusă. Nu e a lui Dodon sau Chicu, spune Voronin

 

Fostul președinte Vladimir Voronin a declarat, că ideea de a restabili activitatea aeroportului de la Mărculești și de a contrui un aeroport la sud, nu-i aparține nici șefului statului Igor Dodon,nici prim-ministrului Ion Chicu.

Potrivit lui, această idee este indusă. Voronin nu a menționat de către cine ar fi indusă această idee, dar a lăsat să se înțeleagă că această idee ar veni din Federația Rusă.

„Timpul va arăta. Imediat ce a revenit Dodon de la Moscova, Aeroportul Internațional Chișinău și-a schimbat proprietarul. Astăzi deja a fost cumpărat de un magnat miliardar rus. Imediat ce a revenit de la Moscova, premierul Ion Chicu și-a lăsat toate activitățile și a plecat să inspecteze aeroporturile de la Bălți și Mărculești. Au înțeles că construcția unui aeroport la Ceadîr Lunga este nu doar o prostie, dar idiotism și s-au orientat către acele aeroporturi care există deja. Pentru ce și pentru cine – trebuie să ne lămurim noi toți împreună”, a afirmat Vladimir Voronin în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la postul TVC 21.

Vladimir Voronin este de părere că Aeroportul Internațional Chișinău este o afacere profitabilă, iar taxa de 9 euro pe care o plătesc călătorii nu a fost anulată nici de administrația precedentă a companiei Avia Invest, nici de actuala conducere. Potrivit lui, calculele ar arăta că Aeroportul ar putea să achite toate datoriile și ar putea să înceapă să aducă profit.

„Cine va merge la faptul că va distruge o afacere profitabilă care aduce impozite în buget? Cine în afară de cei care au un anumit ordin, în afară de faptul că la mijloc există o schemă?”, se întreabă fostul președinte.

Ieri, 23 decembrie, a devenit cunoscut faptul că omul de afaceri din Federația Rusă, Andrei Goncearenko, este noul beneficiar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd, care deține 95% din „Avia-Invest” (administratoarea Aeroportului Internațional Chișinău).

Aceasta, după ce NR Investment Limited a cedat controlul asupra companiei.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green