34963501_2015752831998934_6774867217843486720_n

Igor Dodon a cules căpșuni împreună cu interpretul rus Filip Kirkorov – (VIDEO)

Președintele Igor Dodon împreună cu renumitul artist rus, Filip Kirkorov, au participat la culesul căpșunelor și au inaugurat cea de-a V-a ediție a Festivalului Căpșunelor și Mierii, care s-a desfășurat duminiciă, 10 iune, în satul natal al șefului statului, Sadova.

„Am ajuns în sfârșit la Sadova și mergem să culegem căpșuni”, a menționat, zâmbind, Kirkorov într-un filmuleț publicat de Dodon pe pagina sa de Facebook.

Interpretul a mai declarat că a acceptat pritenește să-l însoțească pe președinte în satului lui natal și că nu ar fi primit niciun ban pentru prezența sa: „Am făcut-o ca un prieten! Am primit în dar de la Igor Dodon doar o sticlă de vin „Cricova” care înseamnă mai mult decât orice ban”.

Fotografia postată de Igor Dodon.Fotografia postată de Igor Dodon.Fotografia postată de Igor Dodon.Fotografia postată de Igor Dodon.Fotografia postată de Igor Dodon.Fotografia postată de Igor Dodon.

Igor Dodon a salutat miile de persoane care au venit la Sadova pentru a fi prezenți la acest eveniment. În context, președintele țării a remarcat că va susține și încuraja organizarea unor astfel de evenimente care reprezintă un prilej bun de promovare a produselor și producătorilor autohtoni.

„Doar în localitatea Sadova sunt circa 20 de producători de căpșuni a căror plantație se întinde pe zeci de hectare de pămînt. Sînt bucuros că în primele 5 luni ale anului curent, cu eforturi comune, exportul de căpșune pe piața Federației Ruse și Belarus a crescut de 6-7 ori”, a subliniat Igor Dodon.

De asemena, șeful statului a vizitat standurile unde mai mulți producători autohtoni au expus cele mai aromate și gustoase soiuri de căpșuni. Totodată, Igor Dodon împreună cu oaspeții festivalului au degustat diverse lichioruri de căpșuni, dulceţuri și miere de albine.

Menționăm că, pe tot parcursul festivalului atmosfera este întreținută de muzica unor interpreți, ansambluri și colective artistice din țara noastră precum: orchestra Fraților Advahov, Vitalie Dani, Anișoara Puică, Geta Burlacu, Natalia Gordienco, Sergiu Cuzencov, ansamblul de dansuri populare „Mărgăritare”, ansamblurile etnofolclorice „Romanița” și „Prutenii”.

Seara, pe scenă au evoluat formațiile „Acord”, „DoReDoS”, Nelly Ciobanu, Valentin Uzun & „THARMIS”, precum și interpret rus Filip Kirkorov. Evenimentul a culminat cu un foc de artificii.

Foto: Igor Dodon via Facebook

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Anonymous at |

  Doamne, ce personalitate…..cine l-a chemat!

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green