29597408_2387008981325093_4089704630480092928_n

Igor Dodon a discutat despre politica externă și soluționarea conflictului transnistrean cu membrii delegației PE

Igor Dodon a avut o întrevedere cu membrii Parlamentului European, care se află în vizită în Republica Moldova. În cadrul dialogului au fost abordate mai multe subiecte importante cu privire la politica internă şi externă a țării, dar și cu privire la soluționarea conflictului transnistrean.

Ideea de bază pe care a formulat-o președintele constă în necesitatea păstrării unui echilibru în politica externă a Republicii Moldova. „Vedem deja exemple dramatice care ne demonstrează că atunci când suntem puși în situația să alegem „sau – sau”, apare dezechilibrul și destabilizarea în țară”, a specificat Igor Dodon.

Totodată, șeful statului a subliniat că nu este și nici nu poate fi antieuropean sau proeuropean, ci doar – pro-Moldova, iar o dezvoltare durabilă și stabilă a țării poate fi obținută doar atunci cînd sunt asigurate relații de prietenie atât cu Estul, cât și cu Vestul, în favoarea cetățenilor țării.

În continuarea dialogului Președintele a răspuns la numeroase întrebări ale deputaților europeni și a clarificat astfel poziția Președinției Republicii Moldova.

Foto: presedinte.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green